Levende OL-blaff på mobilen

Levende OL-blaff på mobilen

For første gang har vi kunnet følge sommer-OL fra mobiltelefonen. Responsen på tjenesten har vært på et gjennomsnittsnivå.
Takket være NRK og NetCom har ihuga OL-fans i år hatt mulighet til å få både øvelser og nyheter fra de olympiske lekene i Athen, sendt visuelt rett ned i lomma. Siste nytt er nemlig en funksjon som gjør det mulig å formidle levende bilder fra sendingene i tillegg til nyhet- og resultatservicen.

Brukere av tjenesten har dermed kunnet følge med på alt som skjer under årets OL i Athen, uavhengig av tid, sted, tv eller pc. Men etter omfanget av brukere som vanligvis benytter seg av wap å dømme, har ikke reponsen på tjenesten vært overveldende.

Men fortsetter..

Rundt 5000 av NetComs gjennomsnittlige 30 000 brukere på dagtid, har benyttet seg av videotjenesten som har gjort det mulig å følge OL-øvelsene levende fra mobiltelefonen.

-- Sommer-OL er langt fra så populært som vinter-OL. Ettersom de olympiske sommerlekene ikke appellerer til det norske folk på generell basis, kan vi derfor ikke forvente at responsen på denne tjenesten tar av. Men dette er i første omgang en testprosjekt for å stimulere til ytterligere bruk av waptjenesten generelt, når det gjelder å benytte seg av den mobile tilgangen på nyheter, sier markedsansvarlig i NetCom, Marijana Urosevic.

Hun mener derfor det er marked for å fortsette med tjenestetilbudet på lengre sikt.

-- Får vi til et samarbeid med NRK under vinter-OL i 2006, vil vi fortsette med tilbudet. Ettersom mobiltelefonen blir en stadig viktigere nyhets- og underholdningskanal, er vi glade for å kunne tilby OL til våre kunder i samarbeid med NRK. På den måten gir vi brukerne mulighet til å følge med på bilder og resultater uansett hvor de befinner seg. Om to år, når umts har tatt over for gprs, vil dessuten brukeropplevelsen bli bedre, både i henhold til skjerm og hastighet, sier Urosevic.

Fra øvelser til resultatbørs

Det er NRKs egne OL-magasin beregnet på mobilbrukere som har vært tilgjengelig på NetComs wap-portal. Dermed nøyer ikke statskanalen seg med sine senderettigheter på totalt 300 timer fra Athen.

I tillegg til ferske nyheter, resultatbørs, medaljeoversikt, NRKs sendeskjema og kjente profiler, ahr NRK formidlet alle typer øvelser og nyhetssendinger levende fra mobiltelefonen, beregent på dem som har investert i nyere mobiltelefon med videoavspiller

Det er ifølge teknologisjef i NRKs utviklingsavdeling, Bjarne Andre Myklebust, unikt i mobilsammenheng.

-- Vi er greit fornøyd med antallet brukere som har benyttet seg av tjenesten. Det er flere enn hva vi i utgangspunktet forventet, ettersom tjenesten er så ny. Bildekvaliteten er kurant og vil bli bedre når GPRS er oppgradert til edge (en mellomting mellom gprs og umts, red.anm), sier Myklebust.

-- Men når interessen for å følge øvelsene på tv har vært gjennomsnittlig laber, hva skal til for å gidde følge sendingene fra en liten mobilskjerm?

-- Det er viktig at innholdet legges tilrette og distribueres på en måte som passer mobiltelefon i form av korte og morsomme klipp. Det er hovedsakelig høydepunktene fra sendingene som treffer mobiltelefonen. Det i seg selv bør være et godt alternativ til de som kun vil få med seg korte klipp fra sendinger, uavhengig av tv og pc, sier Myklebust.

Fleksifunksjon

Han hevder tjenesten er ypperlig å benytte seg av for å få en ren oppsummering av sendingene.

-- Det er mange som bare er interessert i å få med seg essensen og resultatene, og da gjerne uavhengig av hvor de befinner seg. Sånn sett er mobiltjenestens nyttefunksjon ideell, også for de som ikke er så opptatt av OL. Mobiltelefoniens ferske "fleksifunksjon" gir nettopp denne muligheten og er derfor et tilbud vi kommer til å fortsette å gi våre brukere, sier Myklebust.