Leverer fleksibel betalingssentral

Småbedrifter vil slite med den nye bokføringsloven, og risikerer de bøter og fengsel inntil tre måneder. En ny løsning kan hjelpe dem.

– I Norge finnes det tusenvis av småbedrifter som ikke tilfredsstiller kravene, advarer Lasse Vangstein i Steria i en pressemelding.

Bokføringsloven trådte i kraft allerede i fjor, men gjennom hele 2005 kunne bedriftene selv velge hvordan de ville forholde seg til den. Men nå er det ikke lenger noen bønn. Loven ble obligatorisk fra 1. januar 2006, og overtredelser straffes med bøter og fengsel inntil tre måneder.

– Den nye loven stiller utvidede krav til spesifisert kvittering. Det skaper store utfordringer for foretak som av forskjellige årsaker ikke har en kassaløsning som kan håndtere slike kvitteringer, sier Vangstein, som er kundeansvarlig for betalingsløsninger i it-selskapet Steria.

Utfordringen for småbedrifter ligger i å skaffe en kassaløsning som er liten nok til at man kan ta den med seg, og som samtidig kan ta imot kortbetaling. Steria har ifølge selskapet selv utviklet en enkel kassafunksjonalitet på sine terminaler.

Denne støtter alle krav i henhold til bokføringsloven. Steria har allerede solgt løsningen til TAXI-båtene i Kragerø, samt til flere kjøreskoler.