Liker best å trene

Liker best å trene

SKI-NM: Yvonne Fosser gikk HP inn til gull i fjorårets ski-NM, men HR-direktøren går helst på ski uten startnummer på brystet.

Tore Bakken, Yvonne Fosser, Håkon Imbsen og Ole Bjørkman utgjorde gullaget under fjorårets ikt ski-NM. Kvartetten var halvminuttet foran Bouvet i mål, og seieren var populær også på hjemmebane.

- Jeg har aldri fått så stor pokal som jeg fikk i fjor. Den sto en stund på kjøkkenbordet, og barna var veldig stolte av mammaen sin, forteller Fosser.

Til tross for suksessen, er det imidlertid ikke gitt at det samme laget får forsvare tittelen i år. HP skal stille to lag i konkurranseklassen, men dersom mange vil gå blir det en samling i forkant av mesterskapet hvor de aller beste skal plukkes ut til førstelaget.

- Vi satser på å vinne, og vil toppe laget. Vi må jo beholde tittelen, men om jeg selv får gå, det vet jeg ikke. Det er ikke så mange jenter som går på ski, så jeg regner med at jeg går på et av lagene.

LES OGSÅ: Steria satser på mosjonistene

Med bopel på Besserud er det kort vei til skiløypa på vinteren, og skogsveiene på sommeren. Det har gitt en 10.plass i Birkebeineren, i tillegg til deltakelse i Birken på sykkel. Men det viktigste for Yvonne er treningen i seg selv, ikke å samle merker og medaljer.

- Jeg har veldig glede av å trene, og siden jeg bor rett ved marka går jeg veldig mye på ski, og løper om sommeren. Jeg trener mye alene, men prøver å skape noen rekrutter via barna også, sier Fosser.

LES OGSÅ: Trener for og med barna

HP har et veldig aktivt bedriftsidrettslag, og legger forholdene til rette for trening også i arbeidstiden. I kjelleren er det både fellesøkter med spinning og aerobic, i tillegg til at det jevnlig arrangeres bedriftsinterne konkurranser. Det gir også en samlende effekt å delta i arrangementer som ikt ski-NM.

- Vi har veldig flotte fasiliteter, og en fleksibel arbeidstid som gjør det enklere å kombinere familie og fritid med jobb. Det skaper et godt miljø å samles om noe som et lag, og det er kjempegøy å knive mot andre, både businessmessig og i løypa.