LimeWire prøver seg igjen

LimeWire prøver seg igjen

Lanserer abonnementsbasert musikktjeneste, tross mye kritikk og milliardsøksmål.

Tjenesten blir tilgjengelig senere i år, og vil gjøre det mulig for brukerne å laste ned og streame musikk til bærbare datamaskiner, smarttelefoner og andre mobile enheter mot en månedlig avgift.

- I hovedsak vil den nye musikktjenesten være et økosystem bestående av en stasjonær medieavspiller, mobile applikasjoner og en nettbasert musikkopplevelse for nedlasting og streaming, sier LimeWires talskvinne, Tiffany Guamaccia, til computerworld.com.

Søksmål

Nyheten om LimeWires planlagte tjeneste kommer samtidig som selskapet er under stort press fra musikkindustrien på grunn av brudd på opphavsrett.

I forrige uke ble de saksøkt av åtte plateselskaper som hevdet LimeWire hadde begått massive brudd på opphavsretten. Erstatningskravet var på over én milliard dollar, skriver PC för Alla.

Tidligere har de blitt saksøkt av Recording Industry Association of America (RIAA) av samme grunn.

Begge parter har hevdet at LimeWires fildelings-programvare har bidratt til massiv piratkopiering av musikk i de siste årene. Både RIAA og de andre plateselskapene hevder LimeWire ikke har gjort nok for å stoppe problemet, og at de til og med har oppmuntret til ulovlige nedlastinger med henhold til funksjonene i sitt program.