- Linux-interessen øker

Linux på pc-en er der Linux på serveren var for fire år siden, mener IBM.
IBM har tro på at Linux skal få innpass på pc-en, men ikke overalt. Markedsdirektør for Linux i IBM, Adam Jollans, uttalte i dag på Linux User and Developer Conference i London at det ikke er et spørsmål om enten eller. Han mener it-sjefer må dele de ansatte inn i ulike segment og vurdere deres behov, når man skal vurdere Linux som et alternativ på operativsystem-siden.

Ifølge Register.com, som følger konferansen, slår Jollans fast at Linux på pc-en er der Linux på serveren var for tre til fire år siden. Det kan derfor ta noe år før operativsystemet gir Microsoft stor konkurranse. Han understreker imidlertid at interessen har økt betydelig så langt i år.

Direktør for Open Forum Europe Graham Taylor er enig i Jollans vurdering.

-- For et år siden sa vi "vent" for Linux på pc-en, nå finnes det standard programvare-produkter for de fleste bedrifter. Vi er der 90 prosent, sier Taylor til Register.com.

Jollans peker på flere ulike områder hvor Linux-interessen i dag er spesielt stor. Mange applikasjonsutviklere benytter i dag plattformen. Det gjør også bedrifter som benytter nettleser-baserte tynne klienter - for eksempel banker og call-sentre. Linux er også i fremvekst i industrisektoren.