Linux på verdensturné

Linux på verdensturné

IBMs toppsjef for Linux har pakket kofferten for en lang reise i India. Også i Kina, Russland og Brasil satser Store Blå på større aktivitet.
IBM mener alvor når det gjelder å erobre verden med sine Linux-baserte løsninger. Kampen om markedet har for lengst flyttet fokus fra USA og Europa til de nye markedene i øst og vest.

IBMs toppleder for Linux-divisjonen, Jim Stallings, er for øyeblikket i India for å frelse det nye it-landet. Han skal snakke med kunder, programvareselskaper og myndigheter på ulike nivåer. Kjernen i budskapet er at India kan skape flere jobber med å satse på Linux.

Besøket av IBMs tungvekter kommer ett år etter IBMs toppsjef, Sam Palmisano, reiste til India. IBM samarbeider med 40 indiske selskaper om programvare innen ehandel, bank og helsevesenet. Store Blå har nylig åpnet et kompetansesenter (CoC) i Bangalore med avdelinger i New Delhi og Mumbai. IBM har nå 20 slike sentre verden rundt i blant annen Austin, USA, Beijing (Kina), Boeblingen (Tyskland), Moskva (Russland) Sao Paolo (Brasil) og Tokyo (Japan).

- IBM har jobbet med åpen kildekode i årevis og har støttet åpningen av programvare og tjenester, sier R. Dhamodaran i IBM India.

I tillegg til India planlegger IBM tung satsing i Kina, Brasil, Sør-Korea, og Russland. Alle tilhører de nyere it-markeder der veksten i ligger fremtiden. Også Microsoft satser stort på å overbevise de asiatiske land til å velge deres programvare.