Linux-selskap får ny sjef

Linux-selskap får ny sjef

Styret i Linpro har ansatt Trond Heier som ny administrerende direktør. Han tar over etter Jon Grov som skal begynne med med doktorgradstudier.

Jon Grov vil fra høsten være å finne på Institutt for Informatikk ved Universitetet i Oslo.

Trond Heier (43) har omfattende erfaring fra utvikling av vekstselskaper, og har blant annet vært administrerende direktør i Intermedia Invest og direktør for internasjonale markeder i Software Innovation.

Han har dessuten vært formann i Programvareindustriens Forening og viseformann i IKT-Norge.

Fra royal sjømat til bits og bytes

Heier kommer nå fra stilling som administrerende direktør i Royal Supreme Seafood, der han vil fortsette i styret. Han er utdannet sivilingeniør fra NTH og har en MBA fra Insead, Frankrike.

-- Vi er svært fornøyde med tilsettingen av Heier som administrerende direktør. Hans sterke kombinasjon av ledererfaring, forretningsutvikling og ikke minst tekniske bakgrunn vil være nødvendig for å realisere selskapets ambisiøse vekststrategi, sier styreleder Michael Max.

Ser megatrend på vei

-- Endelig står vi ved en situasjon der bedriftene har en reell frihet til å velge Linux som et alternativ til Microsoft, basert på forretningsmessige argumenter. Novells inntreden i Suse, Red Hats fokusering på enterprise Linux og Sun med flere sin markedsføring av Linux desktops er viktige tegn på at vi går mot en tid med sterkere kommersialisering rundt Linux, og rundt open source-løsninger som konsept, sier Heier i en kommentar.

Heier ser en megatrend under utvikling. Han viser til at det skjer mye internasjonalt, men samtidig ser det ut til at Norge kan bli et pionerland.

Ett eksempel på dette er Skolelinux, poengterer den nye Linpro-direktøren.