Lite fart på telekonferanse

Lite fart på telekonferanse

Drøye 60 av 192 påmeldte deltagere var til stede under åpningen av det som regnes å være høstens viktigste telekonferanse i Norge. NORTIB tar nå selvkritikk.
SUNDVOLLEN: I går skrev Computerworld at moderniseringsminister Morten Meyer var satt opp trekkplaster på NORTIBs høstkonferanse, men droppet å møte telebransjen til fordel for et IBM-seminar.

Dette er andre året at en statsråd ikke stiller opp for å møte det som i utgangspunktet skal være teleeliten i Norge.

For i formiddag ble det klart at NORTIB har et fornyelsesproblem når det gjelder programinnholdet på årets telekomkonferanse. Dette kombinert med at det i forrige uke var en større bredbåndskonferanse i Oslo, har ført til at færre har valgt å besøke Sundvollen Hotell der NORTIBs årlige høstkonferanse pågår til fredag.

Hvor er operatørene og produsentene?

NORTIB står for Norsk tele og Informasjonsbrukerforening, og ble i utgangspunktet startet for å ha en brukerforening som et motsvar og korrektiv til den daværende monopolisten Telenor.

I alle år har NORTIBs høstkonferanse vært en av telebransjens viktigste møteplasser, og spesielt mange fagfolk fra både operatører og produsenter har normalt kjent sin besøkelsestid.

Men i år er det få operatører som deltar. Av produsentene deltar Siemens, Alcatel, Nera og Cisco med få deltagere. Det er i hvert fall underlig at Tele2, Netcom, Teletopia, Nokia, Ericsson-konsernet og Sony Ericsson ikke er representert på Sundvollen Hotell.

PT knapt representert

Det sier litt om forholdene når selv Post- og teletilsynet kun stiller med én mann på telekonferansen. Telekom- og finansanalytikere, som tidligere har vært aktive på høstkonferansene til NORTIB, er i år fraværende.

Fra databransjen er det stort sett Microsoft og Opera som er med i programmet. De er satt opp med to foredrag.

-- Etter konferansen vil vi vurdere hva vi skal gjøre for å bli bedre. Det er klart vi tar selvkritikk, men vi vil også se på hva deltagere mener etter konferansen, sier styreleder Freddy Holsve i NORTIB. Til daglig er han data- og telemann i Norsk Hydro.

Han regner med innholdsleverandørene till både bredbånds- og umts-tjenester vil være en naturlig del av neste års NORTIB-arrangement.

Sammenslåing på gang?

NORTIB-styreformannen mener også at det vil være naturlig å vurdere om de skal slå seg sammen med andre konferansearrangører for å få mer fart på de årlige høstkonferansene.

-- Av konkurrenter er det Norsk Teleforum, som det kanskje ville vært naturlig å samarbeide med. Det hadde kanskje også vært smart å redusere antall seminardager fra tre til en og halv. Men dette er kun min personlige mening. Jeg understreker at dette er ikke noe som er bestemt av NORTIB-styret, Holsve.