Lite oppløftende fra Ericsson

Svenske Ericsson er ikke over kneika. Mandag rapporterte selskapet et fjerde kvartal med negativ utvikling på alle områder.

Resultatet var også negativt, men bedre enn i samme periode i fjor. Konsernsjef Kurt Hellström sier at forholdene begynner å stabilisere seg og at det verste nå er over. Han holder fast på at selskapet skal gå i pluss en gang i løpet av 2003.

Resultatet ble enda verre enn analytikerne forventet.

Omsetningen sank med 37 prosent til 36,7 milliarder svenske kroner. Ordretilgangen sank med 23 prosent.

Driftsresultat ble på minus 2,3 milliarder svenske kroner (1,9 milliarder norske), mot et negativ resultat på 4,2 milliarder svenske (3,5) i samme periode i fjor.

Hellström er optimistisk. I en kommentar sier han at Ericsson nå begynner å resultater av omstruktureringen.

-- Med en positiv kapitalstrøm i fjerde kvartal , ser vi at vårr selskap begynner å stabilisere seg, sier han i en pressemelding.

Omsetning og ordretilgang i fjerde klvartal var noe bedre enn i tredje. Men Hellström mener dette er normalt, og skyldes normale sesongmessige variasjoner.

På årsbasis sank omsetningen med 31 prosent til 145 milliarder svenske kroner (122). De tapte 12,5 milliarder svenske kroner på driften, mot tilsvarende 18,2 milliarder i 2001.

-- Jeg skulle gjerne sett tegn til at situasjonen blir bedre, men jeg ser ingen tegn til at det vil skje i den nærmeste tiden.

Resultat fjerde kvartal 2002 (milliarder svenske kroner)

Ordretilgang 30,7 (-23 prosent)

Omsetning 36,7 (-37 prosent)

Driftsresultat -2,3(-4,2)

Resultat før skatt -2,2 (-5,1)

Resultat -8,3 (-3,5)