Liten bekymring for mobil-virus

Liten bekymring for mobil-virus

Én av to bedrifter er blitt infisert av virus fra mobilt utstyr. Men it-sjefene bryr seg lite om det nye trusselbildet.
En undersøkelse virusselskapet McAfee har foretatt blant 246 europeiske selskaper, inkludert 33 nordiske bedrifter, viser at få it-sjefer har satt i verk tiltak for å beskytte seg mot virusspredning fra mobile enheter.

Nesten nitti prosent av bedriftene i undersøkelsen innrømmer at de har apparater som det er vanskelig å kontrollere i sitt nettverk. Likevel har bare hver sjette bedrift konkrete planer om å håndtere risikoen for datavirus fra bærbare datamaskiner, mobiltelefoner, håndholdte datamaskiner, usb lagringsenheter og mp3-spillere.

I de nordiske landene sier 78 prosent av de som svarte at de er klar over at det forekommer maskiner uten virusbeskyttelse i bedriftens nettverk. Samtlige tror dessuten at bærbare enheter har skylden for over halvparten av virusutbruddene det siste året.

Likevel er det bare 16 prosent av de nordiske bedriftene som ser den mobile trusselen som et alvorlig problem. Nesten halvparten, 41 prosent, anser at bærbare systemer ikke medfører noen trussel.

Viljen til å investere i høyere sikkerhet er lav. Sju av ti nordiske bedrifter har ikke planer om å investere i en sikkerhetsløsning som reduserer risikoen for at ubeskyttede systemer skal koples til bedriftsnettet, skrive McAfee i en pressemelding.