Liten og lekker

Liten og lekker

Er du mye på farten med din bærbare, kan denne lettvekteren fra Asus være et godt alternativ.

Hvis man primært benytter den bærbare pc-en til å jobbe mobilt kan vekt og størrelse være langt viktigere enn at pc-en har markedets beste ytelse og funksjonalitet. En aktuell løsning for denne type brukere kan være Asus' nye U1F.

Noe av det mest spesielle med pc-en er den 11,1-tommers store bredformatsskjermen basert på LED-teknologi. Fordelen ved bruk av LED i stedet for tradisjonell lcd er ifølge Asus, mindre tykkelse og lavere strømforbruk i kombinasjon med at responstid og fargekvalitet opprettholdes. Oppløsningen for skjermen er 1366x768 bildepunkter.

Maskinen veier ifølge spesifikasjonene 1 kg med tre-cellers batteri (ca. 200 gram mer med seks-cellers). Maskinen er basert på Intels Centrino Duo-plattform i form av i945GM-brikkesett med integrert grafikkontroller og Core 2 Duo U2400-prosessor. Dette er en versjon av Core 2 Duo med ekstra lavt strømforbruk og lav varmeutvikling, hvilket man blir avhengig av i en så liten pc som dette.

LES OGSÅ: Den nye bærbar-kongen

Klokkefrekvensen er 1,06 GHz per kjerne. Dette kan virke lite og sant nok vil ikke maskinen bli noen racer. En tokjernet Core 2-prosessor på denne hastigheten er imidlertid langt raskere enn tidligere prosessorer fra Intel med samme klokkefrekvens. Maskinen vil leveres med opptil 80 GB-harddisk og ekstern optisk enhet der man også har opsjon for Blu-ray.

Funksjonalitetsmessig er det ellers blant annet integrert webkamera, fingeravtrykksleser, TPM-modul, Bluetooth, Gigabit Ethernet, 802.11 a/b/g wlan, ExpressCard-kortplass og fire usb-porter. Asus har også lagt fokus på design, med blant annet utførelse i pianolakk og skinn.

LES OGSÅ: Gjør om din bærbare til tavle-pc

Prisen vil være noe avhengig av konfigurasjon, men vil i Norge starte på rundt 18 000 kroner inkl. mva.

Mer informasjon: no.asus.com.