Logica kutter i rekkene

Logica kutter i rekkene

Logica forventer vekstår, men må likevel nedbemanne på grunn av kostnader i driftsmarkedet.

Logica Norge legger ikke frem sine regnskapstall for 2009 før i februar. Selskapet forteller imidlertid til Digi.no om et vekstår der de ligger foran både når det gjelder omsetning og resultat.

Likevel måtte 20 ansatte gå så sent som i november. Bakgrunnen skal være kostnader knyttet til konkurransen i markedet for drift og driftsrelaterte tjenester.

- Beskjeden korrigering

- Det er ingen dramatikk i dette fra selskapets side. Totalt sett er dette en relativt beskjeden korrigering, sier Tor Malmo, administrerende direktør i Logica Norge, til Digi.no.

- For de berørte er det selvsagt tøft, men dette er en kontinuerlig del av virksomheten vi driver. Vi må tilpasse kostnadene i forhold til den tøffe konkurransen, sier han.

Fra vakt til skift

Nettsiden rapporterer også om tøffere betingelser med overgang fra vakt til skiftordninger og innstramminger i godene til de ansatte.

Malmo ønsker ikke å kommentere hvilke betingelser de oppsagte medarbeiderne har fått. Han innrømmer at det har vært gjort endringer fra vakt til skiftordninger, men avviser at det har vært gjort endringer med de ansattes goder.