Logitech kjøper fjernkontroller

Logitech blar opp 29 millioner dollar for fjernkontroll-produsenten Intrique.
Logitech International kjøper kanadiske Intrique Technologies for 29 millioner dollar. Intrique produserer avanserte fjernkontroller kalt Harmony Remote.

Logitech skriver i en pressemelding at Intrique har banet vei for en innovativ metode å løse et vanlig problem i de fleste hjem, nemlig for mange kompliserte fjernkontroller.

Intrigue tilbyr en serie med brukervennlige avanserte fjernkontroller til en overkommelig pris, mener Logitech.

Inn i hjemmet

Overtagelsen av Intrigue er en del av Logitechs strategi om en enda sterkere tilstedeværelse i det selskapet kaller det "digitale hjem". Selskapet er sterkt tilstede i dette markedet blant annet med produkter som kontrollere og lydanlegg for pc- og konsollspill.

Logitech ønsker å bygge videre på dette og kombinere posisjonen innen kontrolltilbehør for pc, spesielt mus, med Intrigues posisjon og teknologi på fjernkontroller.

-- Denne overtagelsen gir oss mulighet til å posisjonere Logitech i sammenslåingen av forbruker-elektronikk og pc i hjemmet. Logitechs personlige grensesnittprodukter er bindeleddet mellom brukere og den digitale verden ) i hjemmet, på kontoret og på farten. Logitech har til hensikt å bli den ledende leverandøren av dette bindeleddet. Det var et godt tidspunkt å overta Intrigue, og bidrar til å etablere vår lederposisjon i markedet, sier administrerende direktør Guerrino De Luca i Logitech i pressemeldingen.