FINN IPHONE: Apples app til å finne igjen iOS-enheter og Mac-er, Finn iPhone, kan også brukes til å finne igjen eierne. (Foto: Toralv Østvang)

FINN IPHONE: Apples app til å finne igjen iOS-enheter og Mac-er, Finn iPhone, kan også brukes til å finne igjen eierne. (Foto: Toralv Østvang)

Finn iPhone fant savnet jente

Svensk politi brukte iPhone-appen Finn iPhone til å lete etter en savnet 15-åring. Politiet fant henne – i god behold.

Den 15 år gamle jenta befant seg i et naturreservat like utenfor Umeå da hun forsvant, skriver svenske Macworld, med avisen Västerbottens-kuriren som kilde. Ved 17.30-tiden på lørdag ettermiddag ble hun meldt savnet av familien sin etter å ha vært borte i over fire timer.

Umeå ligger ved den svenske bottenvikskysten vel 60 mil nord for Stockholm.

Faren til jenta hadde lett etter henne i flere timer, men til slutt ringte han til politiet for å melde henne savnet. Etter en time fant politiet jenta, ved hjelp av appen Finn iPhone.

Jenta var nedkjølt, men utenfor fare da hun ble funnet.

Politiet har bekreftet overfor Västerbottens-kuriren at jenta ble funnet ved hjelp av Finn iPhone-appen.

Kan lokalisere eieren

Appen er egentlig ment å skulle brukes til å lokalisere iOS-enheter som enten er blitt stjålet, mistet eller lagt igjen et sted som eieren har glemt hvor er.

Likevel er appen flere ganger blitt brukt til å lokalisere eieren isteden. I februar i fjor skrev svenske Aftonbladet om en kidnappet amerikansk 18-åring som ble funnet ved hjelp av Finn iPhone-appen. Jenta ble kidnappet av ekskjæresten sin i Pittsburg og funnet igjen bastet og bundet i en bil 24 mil unna.

Sporingsfunksjonen har skapt overskrifter flere ganger, blant annet da en åtteåring brukte den til å lokalisere familiens iPad etter at innbruddstyver hadde vært på besøk. Politiet fulgte sporet og fant både tyvene og tyvegods til en verdi av rundt tre millioner kroner.

lokalisering