Lommelager for fotografen

Lommelager for fotografen

TEST: At kameraet blir fullt skal ikke lenger bety stopp i fotograferingen. Med en mediedisk i lommen kan du snart være skuddklar igjen.
Måten man gjør det på er enkel og rask. Flytt minnekortet fra kameraet over til Epson P-2000 og trykk på kopier. Deretter sletter du filene på kortet og setter det inn i kameraet igjen.

Dessverre kan ikke P-2000 lese alle typer minnekort, bare CompactFlash eller SD/MMC-kort. Men bruker du slikt, får du tilgang til et raskt og sikkert bildelager som er veldig mye enklere å ha med seg på tur enn en bærbar pc.

Det handler om en 40 gigabyte disk med innebygd 3,8 tommers skjerm, som gir både skarp og fargeriktig gjengivelse. Man kan zoome og panorere bildene og studere detaljer det kan være vanskelig se på de små skjermene de fleste kameraene er utstyrt med.

Flere bruksområder

P-2000 støtter bilder i tiff, raw og jpeg-format, men ikke progressive jpeg-bilder. Innen musikk og video støttes noen få formater. Lydfiler i MP3 og ACC kan avspilles om ikke bitraten er for høy, og video i Avi- og Mov-format funker bare dersom rett codec er brukt.

Vi overførte en lang rekke musikk- og lydfiler fra både mac og pc til P-2000. Mens noen filer ble vist og avspilt som forventet, ble frustrerende mange avspist med meldingen "støtter ikke dette formatet". Den innebygde høyttaleren er nok bare ment symbolsk, men med eksterne hodetelefoner ble lyden bedre.

Usb-kontakten brukes til oppkopling mot pc, eller direkte mot kompatible fotoskrivere. Dessverre mangler en "downstream" usb-kontakt, så det er ikke mulig å kople digtalkamera direkte til P-2000.

Mangler en del

Først og fremst savner vi støtte for flere medieformater. Og hvorfor ikke legge inn støtte for Acrobat- og Powerpoint-filer? Da vil man jo kunne vise presentasjoner direkte fra P-2000 via tv-utgangen. Grensesnittet, mappestruktur og filnavn bør forbedres. Dos-filnavn med åtte pluss tre tegn har vi vokst fra!

Og kunne vi få en enda større disk og samtidig lavere vekt og pris, skulle vi slett ikke klage. På en stund, i hvert fall.