London får gratis trådløsnett

London får gratis trådløsnett

Den engelske hovedstaden får et reklamefinanisert trådløsnett som dekker store deler av byen.

Det nye trådløsnettet dekker en to mil lang strekning langs elven Thames, fra Millbank i vest til Greenwich i sydøst. Nettet dekker finansbydelen City, det politiske sentrum Westminster samt mange av de store turist- og handleområdene.

Nettet drives av operatøren Meshhopper i samarbeid med nettstedet free-hotspot.com.

Gratistjenesten er markedsførst som online-4-free.com og selvsagt finanisert av reklame. Det betyr i praksis at oppkoblingen er gratis, mens man hvert 15. minutt vil bli avbrutt av en annonse som varer i 30 sekunder.

Holder du ikke ut dette, kan du heller velge å betale 3 pund (ca. 40 kr) i timen eller 10 pund (ca. 130 kr) i måneden for tjenesten, melder news.com.

Tregt nett

Spesielt raskt er ikke dette nettet. Nedlasting av film eller annen ressurskrevende aktivitet frarådes, siden hastigheten er på slappe 256 Kbit/s (betaltjenesten gir deg 500 Kbit/s). Med andre ord er hastigheten omtrent som i det mobile 3G-nettet (maks. 384 Kbit/s).

Leverandørene er likvel overbevist om at millioner vil benytte seg av tilbudet. Og om du skal sjekke epost eller morgendagens vær i storbyen, skulle dette holde i massevis.

London er ikke alene om slike store gratissoner. Norwich har hatt et liknende tilbud siden i fjor, Paris er i full gang med å bygge ut et gratisnett som skal dekke hele byen og det finnes omfattende gratis trådløsnett i de amerikanske byene San Francisco og Philadelphia.