Longhorn beta med Indigo

Den første beta-versjonen av neste generasjon Windows vil inneholde støtte for Web Services-basert kommunikasjon, kalt Indigo.

Indigo er Microsofts rammeverk for å etablere kommunikasjon mellom applikasjoner basert på standardene for web-tjenester (Web Services).

På Microsofts partnerkonferasne tidligere i sommer kunne Ari Bixhorn, strategi-direktør for Web Services i Microsoft, fortelle at allerede beta 1 av Longhorn vil inneholde det meste av Indigo-rammeverket.

Den første betaversjonen av Longhorn ventes i august eller september.

Microsoft introduserte Indigo på utviklerkonferansen PDC (Professional Developers Conference) i 2003. Rammeverket utvider .Net og gjør det mulig å ikke bare lage web-tjenester, men også legge inn sikkerhet og vern mot sårbarheter.

- Med Indigo kan utviklere redusere oppgaver som tidligere tok tusenvis av kodelinjer, ned til to eller tre linjer, sa Bixhorn ifølge IDGs nyhetstjeneste.

Indigo lar utviklere bruke Visual Studio 2005-kode de er kjent med, inkludert kode skrevet i C#, Visual Basic eller C++.

Analytiker Michael Cherry i Directions on Microsoft tror Indigo kommer til å senke terskelen for å ta i bruk web-tjenester. Men han tror det kommer til å ta tid før det kommer applikasjoner laget i det nye rammeverket.