Det löser sej

Det löser sej

BARCELONA, 3GSM: Svenske Timbuktu fikk Jon Fredrik Baksaas til å smile etter en dag med problemer i Pakistan og Russland.

Det er ikke godt å vite. Men det spekuleres i om russiske Vimpelcom helt bevisst la inn et bud på ukrainske Kyivstar samtdig med at ledelsen i medeier Telenor var på vei til den store 3GSM-konferansen i Barcelona. Sikkert er det i alle fall av Jon Fredrik Baksaas og de andre Telenor-toppene fikk en annen start på konferansen enn planlagt.

Og når det i tillegg oppstår rykter om at Telenors hovedkontor i Pakistan er satt i brann, er det ingen tvil om at det gikk hett for seg blant alle Telenor-representantene som mandag formiddag var på vei til Spania for å vise fram den nye logoen. At det viste seg å "bare" være en av Telenors pakistanske forhandlere som var satt i brann, var en mager trøst.

Diffus og tvetydig

Tross en dramatisk dag gjennomførte Telenor sitt 3GSM-party som planlagt. Og Baksaas og de andre små og store Telenor-sjefene som nå befinner seg i Barcelona, fikk med seg noen ord i rette tid. For hvem andre en Lund-gruppen Timbuktu var hentet inn for å blant annet synge sin slager "Det löser sej". Eller som vokalist Jason Diakite uttrykte det: "dette er vår mest populære ringetone". De sleivkjeftede rapperne senket skuldrene på mang en business-mann. Og noen business-kvinner.

Uten å ha noen nyheter å komme med, klarte Telenor å samle brorparten av de mange representanene for norsk mobilbransje som har funnet veien til 3GSM i år. Timbuktu og oppvarmingsgruppene Heine Totland med band og Briskeby fikk mobilentusiastene til å glemme UMA, HSDPA og ARPU for en stakket stund.

Noen enighet om Telenors nye logo ble det derimot aldri. Til det er den lyseblå propellen for diffus og tvetydig. Det er visst også meningen. Den gamle monopolisten klarte uansett å vise seg fram som en spenstig og klartenkt konsertarrangør. Og da spiller det i grunnen ingen rolle hva den nye Telenor-logoen likner.

Les også: Kan torpedere Telenors Asia-ambisjoner
Setter Barcelona på hodet
Satte Telenor-butikk i brann