Lotus Notes-gründer på nye eventyr

Lotus Notes-gründer på nye eventyr

Ray Ozzie, som overtok sjefsstolen i Microsoft etter Bill Gates, har startet et nytt hemmelighetsfullt selskap.

Ray Ozzie forlot Microsoft i oktober 2010, da han trådte tilbake fra stillingen som Chief Software Architect. Stillingen, som opprinnelig ble opprettet for Bill Gates, ble overtatt av Ozzie i 2006.

Etter at karantineperioden som Ozzie hadde avtalt med Microsoft gikk ut i fjor, opprettet Ozzie en Twitter-konto, der han skriver for at han er klar for nye utfordringer.

Kommunikasjonsprodukt

I en epost til avisen Boston Globe skriver han at han har opprettet et nytt selskap kalt Cocomo, som nå er på jakt etter medarbeidere. Han forteller også at Cocomo har jobbet med et produkt i lengre tid, men Ozzie vil ikke avsløre noen detaljer ennå.

Ordet Cocomo står for "constructive cost model", som er en måte å anslå kostnaden i programvareutviklingsprosjekter. I tillegg til Ozzie har de to tidligere Microsoft-ansatte Matt Pope og Ransom Richardson blitt med over i det nye selskapet.

I en jobbannonse der Cocomo søker etter en designer til brukergrensesnitt, fremgår det at selskapet jobber med et nytt kommunikasjonsprodukt til mobile og sosiale plattformer.

- Vi har store mål, pragmatiske planer og en forestilling om at det skal gå raskt, heter det i annonsen.

Stor innflytelse

Ray Ozzie har hatt stor innflytelse i Microsoft, og får blant annet æren for å ha pekt ut selskapets kurs innenfor cloud computing.

Ozzie var ansatt i Lotus Development tidlig på 1980-tallet, men forlot selskapet for å starte Iris Associates, som utviklet produktet som senere skulle bli Lotus Notes.

Senere etablerte han Groove Networks, et selskap som fokuserte på dokumentdeling og som ble kjøpt av Microsoft i 2005. Ozzie har også vært involvert i utviklingen av det gamle Lotus Symphony og Visicalc.