Advarer nordmenn mot Bilpris.net

Advarer nordmenn mot Bilpris.net

Er du ute etter gratis takst på bilen din, bør du styre unna Bilpris.net.

"Hva er bilen DIN verdt??"

Det er slagordet til Bilpris.net. Nettstedet hevder å gi kundene vurdering av bilers verdi, om de skal selge eller kjøpe bruktbil. "Vårt fremste mål er at du som kunde skal bli fornøyd med våre tjenester" skrives det på nettstedet.

Men dette har selskapet slett ikke klart.

399 kroner

Forbrukerombudet har nemlig mottatt en rekke klager.

Kundene har fylt ut et skjema, og trodd de skulle få en gratis prisvurdering av bilen. Senere har de mottatt en faktura på 399 kroner i posten, og videre flere purringer.

- Føler du deg lurt, bør du protestere mot kravet, oppfordrer forbrukerombud Gry Nergård på deres nettsider.

Ikke godt nok

Bilpris.net ber brukeren fylle ut en rekke punkter, som bilens registreringsnummer og kundens telefonnummer.

"Svar via SMS + skriftligt svar via posten a' 399,-" står det under skjemaet. Men dette er det mange som ikke har fått med seg.

Forbrukerombudet mener nettstedet ikke opplyser godt nok om at tjenesten faktisk koster penger, og oppfordrer folk som føler seg lurt til å klage på regningen.

Hemmelig selskap

Det svenske forbrukerombudet har hatt en tilsvarende sak med et tilsvarende selskap; bilpris.se. Her konkluderte man med at praksisen var ulovlig.

Norske Bilpris.net drives ifølge nettstedet av Bilpris Norden LCC. Det skal ligge i Nydalen, men finnes ikke i telefonkatalogen. Telefonnummeret som oppgis har opptattsignal, og er heller ikke oppført i katalogen. Nettstedet kjøres fra Tyskland, og domenet er registrert via Domains by Proxy, som lar folk registrere domener uten å avsløre hvem de er.

Vår henvendelse på epost har fått følgende svar: "Hei! Takk for deres henvendelse, din email vil bli besvart innen 24 timer".

Dermed gjenstår bare denne klassikeren: Det har ikke lyktes Computerworld å få en kommentar fra Bilpris.net.

Lov Og Rett