Aksjonerer mot svartebørs på nett

Aksjonerer mot svartebørs på nett

Forbrukerombudet advarer billettkjøpere før ski-VM i Oslo.

Norge fikk en svartebørslov i 2007. Dermed er det nå ulovlig å selge billetter til høyere pris enn det arrangøren tilbyr, om arrangementet foregår i Norge.

Dermed har svartebørsen blitt kriminell, og dette øker tilsynelatende sjansen for å havne i problemer i jakten på billetter, særlig på internett.

Forbrukerombudet får stadig henvendelser fra nordmenn som får problemer med tvilsomme billettselgere.

VM-svindel

Ofte dreier det seg om feil billetter, eller at man ikke har mottatt noen billetter i det hele tatt. Mange skal ha blitt lurt, og trodd de har kjøpt billettene via offisielle kanaler.

I disse dager er det mange aktører som forsøker å selge nordmenn billetter til ski-VM, og Forbrukerombudet advarer mot å havne hos billetthaiene.

- Du bør forsikre deg om at du kjøper billettene dine fra en seriøs aktør, sier forbrukerombud Gry Nergård i en pressemelding.

Billett-rådene

Forbrukerombudet skal i mars delta i en internasjonal kampanje mot svindel, kalt Fraud Prevention Month. Det norske fokuset i år, skal være nettopp nettsider som selger billetter på svartebørsen. Ombudet skal allerede ha fått fjernet flere annonser fra Google, som selger VM-billetter på ulovlig vis.

Nordmenn som bruker internett til å kjøpe billetter blir bedt om å notere seg følgende råd:

  • Sjekk nettstedet du handler fra, er det en offisiell aktør eller svartebørs?
  • Sett deg inn i vilkårene, om du først vil forsøke deg på svartebørsen. For eksempel kan noen skrive med liten skrift at de ikke garanterer at du kommer inn på arrangementet med billetten.
  • Betal når du faktisk mottar billetten. Eventuelt betal med kredittkort, slik at du står sterkere om du ikke mottar det du har betalt for.
Lov Og Rett