Amentio er begjært konkurs

Amentio er begjært konkurs

Amentio og Datakjeden skal skilles. Flere butikker må legges ned.

Amentio Holding er begjært konkurs av Skatt Midt-Norge. Partene møter hverandre i morgen for å diskutere saken. Kommer man ikke frem til en enighet, må selskapet møte for retten tirsdag 22. mars.

Daglig leder i selskapet, Finn Rønningen, bekrefter at selskapet har mottatt konkursbegjæringen, og innrømmer at selskapet har kredttproblemer, skriver Adressa.no.

- Vi skal møte dem torsdag, og håper å få saken ut av verden. Vi har problemer med kreditt, sier Rønningen til avisen.

Skylder moms

Amentio Holding eier Amentio Datakjeden, som er en stor nettbutikk for salg av it-utstyr og hjemmelektronikk. Kjeden har også fysiske utsalgssteder i Oslo, Bergen, Trondheim, Tønsberg og Tromsø.

Ifølge selskapet selv skal årsaken til konkursbegjæringen være uavklarte momskrav.

- Det er snakk om momstekniske ting, bekrefter Rønning overfor Adressa.

Skifter strategi

Den siste tiden har Amentio hatt store leveringsproblemer og opplevd en strøm av negative tilbakemeldinger fra kundene. Dette beklager selskapet i i en pressemelding.

- Det er slik at de fleste bedrifter i denne bransjen er finansiert via kreditt, og akkurat nå har vi noen problemer i forhold til leverandørene, sier Rønning til Adressa.

Amentio kjøpte Datakjeden i 2009, og selskapet innrømmer nå at det var feil å slå sammen de to merkevarene Amentio og Datakjeden.

- Det har dessverre ikke fungert som forventet. Dette kom parallelt med at kredittrammene i hele elektronikkbransjen ble endret. Vi har i tillegg hatt innkjøringsproblemer som har ført til at kunder ikke har fått produkter som forventet, heter det i meldingen.

Selskapet skal nå relansere merkevarene Amentio.no og Datakjeden.no, og legge ned flere av sine fysiske butikker. Men først må selskapet overleve neste ukes rettsforhandlinger.

Lov Og Rett