Apple, Google og Microsoft saksøkt

Apple, Google og Microsoft saksøkt

Et lite og ukjent firma har saksøkt Apple, Google og Microsoft.

Et firma i den lille byen Taylor i delstaten Michigan hevder at det har patentrettigheter på kode som brukes til å lage forhåndsvisning av filer før de åpnes. Teknologien brukes både i nettlesere og operativsystemer.

Firmaet, Cygnus Systems, har nå tatt ut søksmål mot Microsoft, Google og Apple med beskyldninger om at de tre har brutt lovgivningen som gir patentbeskyttelse.

Mac OS X, iPhone og Safari

Anklagene mot Apple omfatter både Mac OS X, iPhone og nettleseren Safari. Apple benytter patentert kode både i Finder og i sin Cover Flow-visning av innholdet i mapper i Mac OS X, hevder saksøkeren.

LES OGSÅ: Psystar-søksmål avvist

Microsoft beskyldes for ulovlig bruk av patentert kode i produkter som Windows Vista og Internet Explorer 8, mens Google angivelig bryter loven i nettleseren Google Chrome.

Selv om Cygnus Systems har saksøkt tre av de største og ledende selskapene i it-bransjen, er det ikke sikkert at saken stopper med det. Disse tre firmaene var bare et logisk sted å starte, sier en av advokatene til Cygnus Systems.

Han fremholder at selskapet har identifisert en rekke andre potensielle brudd på patentlovgivningen i denne saken.

Firmaet forventer nå å få «en rimelig royalty» for bruken av teknologien, i tillegg til en rettskjennelse som kan sette en stopper for fremtidige brudd på patentrettighetene som selskapet hevder det har hatt siden 2001.

Google, Microsoft og Apple har foreløpig ikke villet kommentere søksmålet.

Les om:

Lov Og Rett