Apple saksøker Samsung

Apple saksøker Samsung

Apple har levert nok et søksmål mot Samsung. Nå er smartmobilen Galaxy Nexus målet.

Søksmålet ble levert torsdag 9. januar i U.S. District Court for the Northern District of California.

Saken omhandler patenter på fire teknologier, blant annet teknologi som lar brukere ringe telefonnummer ved å klikke på det på en nettside, Siris talegjenkjennelse og søk, teknologien for å låse opp mobilen ved å flytte et bilde fra ett sted til et annet og orderstatning.

Apple har bedt en føderal dommer stanse salget av Galaxy Nexus mens saken går igjennom rettssystemet.

Uopprettlig skade

- Salg av Galaxy Nexus mens saken pågår vil gjøre uopprettelig skade på Apple, heter det i sakspapirene fra Apple.

Selskapet hevder smartmobilmarkedet er på et kritisk punkt ettersom de fleste forbrukere holder på å gå over til smartmobiler.

Apple mener videre at forbrukeres langsiktige preferanser i høy grad påvirkes av operativsystemet som driver den første smartmobilen de kjøper.

- Dette er grunnen til at Samsung kopierer Apples produkter og innlemmer Apples patenterte funksjoner, for å lokke de viktige førstegangskjøperene vekk fra Apple, hevder Appe i søksmålet.

Ice Cream Sandwich er målet

Samsung og Google lanserte smartmobilen Galaxy Nexus i oktober 2011. Smartmobilen drives av den siste versjonen av operativsystemet Android, Ice Cream Sandwich.

Apples søksmål sikter seg spesielt inn på funksjoner i Ice Cream Sandwich som de mener bruker teknologi Apple har patentert.

I tillegg til å miste potensielle Iphone-kunder, vil Apple få uberegnelige tapte salg av Imacs, Macbooks og Apple TV, hevder selskapet i søksmålet.

Som om ikke det var nok, vil Apple bli snytt for inntekter fra salg gjennom Itunes, både når det gjelder applikasjoner og digital media.

Global smartkrig

Dette er det siste av i en rekke søksmål Apple har rettet mot Samsung over hele verden.

Alle søksmålene går ut på at Samsung har kopiert fra Apple og har krenket et mangfold av Apples patenter.

I flere av sakene har Apple fått gjennomslag for kravet om å forby Samsung å selge flere produkter, eller pålegg om å utføre forskjellige endringer i flere av produktene.

En tysk dommer bestemte nylig at endringer Sansumg har gjort i Galaxy Tab 10.1N er nok til at Apples åndsverk ikke lenger er krenket i dette produktet.

Samtidig bestemte en annen tysk dommer i en annen tysk rett at Samsung skal få lov å fortsette å selge Galaxy Nexus i Tyskland.

Forfølger

I det nye søksmålet i California sier Apple at selskapet har vært tvunget til å forfølge Samsung over hele verden.

- Likevel fortsetter Samsung å lansere patentkrenkende og etterlignende produkter fullstendig uten straff, under antagelse av at retten, inkludert denne, ikke vil stoppe selskapet før veksten til Samsung og tapet for Apple er så og si ugjenkallelig, heter det i sakspapirene fra Apple.

Samsung har foreløpig ikke kommentert det siste i en lang rekke søksmål, men vil fortsette å forsvare seg og sine produkter i retten.

Lov Og Rett