Apple saksøkes for antenneproblemer

Apple saksøkes for antenneproblemer

Dårlig dekning på Iphone 4 resulterer i søksmål fra flere kunder.

Bare seks dager etter lanseringen av Iphone 4, har et par fra Maryland i USA saksøkt Apple og teleselskapet AT&T. Paret hevder at smarttelefonen har defekt antenne slik at samtaler blir avbrutt og at telefonen ikke evner å opprettholde et sterkt signal.

I søksmålet, som har har blitt levert til en føderal domstol i Maryland, hevdes det at Apple bevisst selger defekte telefoner og bryter garantiforpliktelser.

I søksmålet ligger det totalt syv anklager mot Apple og AT & T, inkludert villedende handelspraksis, svindel og desinformasjon, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Antennestøy

I søksmålet heter det:

«Saksøkerne sitter igjen med en enhet som ikke kan brukes til det normale formål og på vanlig måte som slike enheter er ment å bli brukt. Saksøkerne ikke kan returnere telefonen uten å pådra seg betydelige gebyrer."

Paret ber om en såkalt "class action"-status, som betyr at andre eiere av Iphone 4 kan bli med på søksmålet. Saken er den første i forbindelse med antenneproblematikken med Iphone 4 - som det umiddelbart etter lansering kom en rekke klager på.

Tilbakemeldingen fra flere brukere viser at om man holder i telefonen på en bestemt måte, særlig hvis den blir holdt i venstre hånd, svekkes signalene.

Årsaken skal være at antennene er lagt i ståldekselet rundt telefonen, og når man holder hånden over denne, blir signalet svakere og i noen tilfeller blir dekningen helt borte.

Bare starten

I søksmålet kreves det Apple og AT&T betaler en kompensasjon og at Apple må stoppe salget av Iphone 4 til feilene er rettet.

Sist mandag startet også advokatfirmaet Kershaw, Cutter & Ratinoff, basert i Sacramento i California, en pengeinnsamling fra potensielle saksøkere som hadde opplevd dårlige mottaksforhold. Målet er også her et gruppesøksmål mot Apple.

Tirsdag denne uken kunne advokatfirmaet opplyse om at de hadde fått mer enn 1400 epost fra interesserte eiere av Iphone 4.

- Tusenvis av mennesker er virkelig misfornøyd med sine nye Iphone og Apples svar på antennesaken, skriver advokatfirmaet i sin blogg.

Lov Og Rett