Apple-tilbakeslag i Samsung-saken

Apple-tilbakeslag i Samsung-saken

En California-dommer avviser Apples anmodning om å inkludere Samsung Galaxy S4 i neste runde av den eviglange rettsaken.

En dommer i San Jose i California har avvist Apples anmodning om inkludere Samsung Galaxy S4 i den høyprofilerte patent-rettsaken mellom de to mobilprodusentene. Det skriver Bloomberg.

- Hver gang disse gruppene dukker opp i en rettsal bruker de en enorm mengde tid og energi som igjen går utover andre grupper som også er berettiget rettens oppmerksomhet, sier dommer Paul S. Grewal.

Fra før av omfatter rettstvisten 22 Samsung-produkter. Apple er imidlertid bekymret at disse produktene forsvinner fra markedet før rettsaken er over en gang i løpet av neste år. Derfor ble det foreslått av bestselgeren Samsung Galaxy S4 skulle bli inkludert i stedet for en av de eldre modellene.

Apple advokat Josh Krewitt sier at det nå kan bli aktuelt med et separat rettsak som bare omfatter Galaxy S4, en smarttelefon som Apple hevder krenker hele fem av deres patenter. Tre av disse gjelder grensesnitt og datasynkronisering, mens de to andre er relatert til Apples personlige assistent Siri.