Avslører anonyme skittkastere

Avslører anonyme skittkastere

Sinte fans av fotballklubben Sheffield Wednesday kan angre på at de skjelte ut sine klubbledere anonymt på nettet.

Ærekrenkelser på web skaper gode tider for injurie-advokater.

Misfornøyde fans av fotballklubben Sheffield Wednesday fant utløp for sin aggresjon mot klubbens direktører gjennom anonyme innlegg på et disuksjonsforum, owlstalk.co.uk. De burde kanskje holdt seg til tradisjonen og ta det over en pint eller to på puben.

Fotballtilhengerne kom i sine innlegg med alvorlige påstander om klubbens formann, direktører og aksjonærer. Gjennom en rettskjennelse i England uke ble eieren av diskusjonsforumet tvunget til å oppgi ærekrenkernes identitet.

I en annen sak ble eieren av et eiendomsmeglerfima utsatt for en skittenvask-kampanje med lignende metoder. Eieren av nettstedet ble holdt ansvarlig og måtte dekke både saksomkostninger og ut med en klekkelig erstatning til den skadelidende konkurrenten, skriver nettutgaven av avisen The Guardian.

Det er flere interessante anmerkninger i kjennelsen, som går rett inn i debatten om fri debatt/rettsvern på nettet. Dommeren har følgende anmerkning i sin kjennelse om de fotballtilhengerne, som kan vente seg klekkelige erstatningssøksmål etter at deres identitet ble avslørt:

"Retten til å opprettholde anonymitet og uttrykke seg fritt måtte her vike for bedriftsledelsens rett til å handle for å beskytte sitt rennomé".

Les om:

Lov Og Rett