Baksaas risikerer India-søksmål

Baksaas risikerer India-søksmål

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas kan bli personlig saksøkt på grunn av selskapets India-satsning.

Telenors India-satsning kan få rettslige konsekvenser for både konsernsjef Jon Fredrik Baksaas og styreleder Harald Norvik. Flere aksjonærer snakker om saksbehandlingsfeil, og utfallet kan bli et søksmål. Det reageres på at bedriftsforsamlingen til selskapet ikke har behandlet mobilsatsningen, skriver Dagens Næringsliv.

- I henhold til selskapets styring skulle definitivt den type investering vært behandlet der. Man kan jo bare undre seg over hvorfor den ikke ble det. Sannsynligheten for at dette hadde gått igjennom i bedriftsforsamlingen er vel relativt liten slik vi ser det, men det blir spekulasjoner, sier administrerende direktør Andres Haugan i Nordea Fondene Norge, som har Telenor-aksjer for tre-fire milliarder kroner.

Flere vurderer krav

Nordea vurderer å hyre inn advokat ettersom Nordea misliker hele prosessen rundt India-oppkjøpet. Etter det DN erfarer, er det flere som allerede har gjort dette. Disse vurderer også om det er rettslig grunnlag for å stille krav mot Telenors ledelse ved konsernsjef og styreleder, fordi aksjonærene mener de lider tap på grunn av India-satsningen

Bedriftsforsamlingen ble orientert om oppkjøpet i India flere uker etter at oppkjøpet var kommunisert til markedet.

Lov Og Rett