Bangladesh-bot for Telenor

Bangladesh-bot for Telenor

Telenor-eide Grameenphone må ut med nesten 200 millioner kroner for medvirkning til ulisensiert ip-telefoni i Bangladesh.

Grameenphone har akseptert en bot på 2500 millioner taka, nesten 200 millioner norske kroner, for ulisensiert ip-telefoni i Bangladesh.

Grameenphone har forsynt aktører med nettilgang som ble brukt til ulovlig ip-telefoni, heter det fra Bangladesh Telecommunications Regulatory Commission (BTRC), som derfor har bøtelagt selskapet.

- Vi er svært lei oss for at slik ulovlig virksomhet har funnet sted og at dette ikke har blitt opplyst på et tidligere tidspunkt fra Grameenphone, sier administrerende direktør Anders Jensen i en pressemelding.

Ekstern granskning

Hendelsene i saken fant sted i februar 2007. Internasjonal terminering er lisensiert i Bangladesh, og kun den statseide operatøren er autorisert til å gjennomføre internasjonal ip-telefoni.

- Vi har samarbeidet med BTRC under etterforskningen og styret i Grameenphone har satt i gang en ekstern granskning for å se på alle aspekter av vår virksomhet for å sikre at vi driver i henhold til alle lover og regulativer, sier Jensen.

Lov Og Rett