Beskylder Telenor for spionasje

Beskylder Telenor for spionasje

Striden mellom Telenor og russiske Alfa Group fortsetter.

I går var Altimo-direktør Kirill Babaev på rundtur i Oslo. Han besøkte flere medier og hadde med dokumentasjon som han hevdet beviser at Telenor bruker tvilsomme metoder, skriver Aftenposten.

Konflikten mellom Telenor og Alfa Group har pågått i over fire år. De to slåss om kontrollen over mobilselskapene Vimpelcom og Kyvistar. I går sendte styret i Alfas teleselskap Altimo brev til styret i Telenor der følgende påstander legges på bordet:

* Telenor har avlyttet epost og telefonsamtaler hos Altimo-ansatte

* Telenor skal ha innhentet konfidensiell informasjon om Altimo på en tvilsom måte

* Telenor skal ha hyret inn firmaer for å overvåke Altimos ledelse

* Telenor skal ha hyret inn et nettverk av selskaper for å spre negative kampanjer mot Altimo

* Det skal være gjort forsøk på å splitte opp Altimos rådgivende organ.

Dokumentbunke

Dokumentene Babaev hadde med på sin rundtur til blant annet Aftenposten, Dagens Næringsliv og Finansavisen, hevder han stammer fra en tidligere Telenor-agent som har hoppet av. Dokumentasjonen skal angivelig dokumentere avlytting av epost via kopier av Altimo-eposter videresendt Telenor, samt «drittpakker» til medier. Direktøren ber Telenor sette i gang en etterforskning.

- Jeg vet ikke om det er Telenor eller noen utenom ledelsen som har iverksatt dette. Jeg kan ikke tro at styret tillater noe slikt, sier han til Finansavisen.

Datofeil

Pressetalsmann i Telenor Dag Melgaard sier i en pressemelding at dokumentene det vises til bærer preg av forfalskning.

- Etter første gjennomlesing av brev og vedlegg finner Telenor at dokumentene både er uten forbindelser til Telenor og bærer klare tegn på å være endret eller forfalsket. En rekke av de navngitte enhetene i vedleggene har ingenting med Telenor å gjøre. Telenor kan derfor ikke ta anklagene seriøst, sier han.

Blant annet viser han til at to av epostene som hevdes å være videresendt Telenor viser feil ukedag i forhold til datostempelet.

Lov Og Rett