Botnet-mann bak lås og slå

Botnet-mann bak lås og slå

En kvart million infiserte maskiner ga fire år i kasjotten. Nå vil hackeren bli sikkerhetskonsulent.

John Schiefer ble onsdag dømt etter at han tidligere sa seg skyldig i hacking, svindel og avlytting. Han ble arrestert i 2007 av FBI gjennom en aksjon mot botnet-skapere kalt Operation Bot Roast II.

Dette er første gang noen har blitt tiltalt for å kjøre et botnet under amerikanske avlyttingslover. 250.000 maskiner var med i mannens botnet, melder Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

- Var ung og sint

Han jobbet for søkeselskapet Mahalo, og de hadde ingen aning om at Schiefer stod bak et slikt botnet. Like fullt har ikke gründeren av selskapet, Jason Calacanis, noe ondt horn i siden til Schiefer.

- Etter å ha jobbet flere måneder med John er jeg overbevist om at han må ha vært ung og sint da han gjennomførte botnet-angrepet. Nå er han en voksen som bare vil leve ok og bruke tiden med sine venner og familie og puste fri luft ved stillehavet ved våre kontorer i Santa Monica, skriver Calacanis i bloggen sin.

- Når han slipper ut håper jeg å kunne tilby han en jobb slik at vi kan jobbe sammen igjen.

Vil bli konsulent

Botnettet lagde Schiefer da han jobbet i et lite telefirma i Los Angeles kalt 3G Communications. Botnettet ble brukt til å snappe opp kommunikasjon mellom pc-er og finansnettsteder som Paypal.

Når Schiefer slipper ut om fire år, ønsker han å jobbe med it-sikkerhet.