Dell saksøkt for patentbrudd

Dell saksøkt for patentbrudd

Dells teknologi for fingerfølsomme flatskjermer er ikke deres egen, hevder saksøker.

Søksmålet er fremmet mot Dell og Motion Computing, som produserer såkalte tavle-pc-er, i en domstol i Texas. Saksøker er Typhoon Touch Technologies, som ønsker å oppnå et ikke nærmere oppgitt erstatningsbeløp samt en kjennelse som vil forby Dell og Motion Computing å fortsette å praktisere det saksøkeren mener er et patentbrudd.

Typhoon har gått til sak sammen med sin lisenstaker Nova Mobility Systems, som produserer tavle-pc-er og annet håndholt utstyr.

- Som det framgår av søksmålet mener vi at både Dell og Motion Computing utnytter og profitterer på teknologi som vi har patent på, sier James Shepard, administrerende direktør i Typhoon Touch Technologies, i en pressemelding.

- Tapte inntekter

Søksmålet er fremmet for å hindre Dell og Motion Computing i fortsatt urettmessig benyttelse av patentene samt å få erstattet tapte inntekter, sier Shepard.

- Dette ante vi ikke noe om. Vi har ikke hatt kontakt med dem, etter hva jeg kjenner til, sier Michael Stinson i Motion, som sier til IDGs nyhetstjeneste at selskapets produkter ikke bryter med noen patenter.

Typhoons søksmål gjelder to patenter, begge med tittelen "Portable Computer with Touch Screen and Computer System Employing Same." Den ene ble registrert i 1995, den andre i 1997.

Dell har ikke besvart en forespørsel fra IDGs nyhetstjeneste om kommmentar til denne saken.

Les om:

Lov Og Rett