- Dell solgte ødelagte pc-er

- Dell solgte ødelagte pc-er

Dell skal bevisst ha solgt stasjonære pc-er med skrøpelige komponenter.

Verdens tredje største pc-produsent møter sterke beskyldninger i en sivil rettssak i North Carolina. Ifølge rettsdokumentene skal Dell ha solgt flere tusen stasjonære pc-er av typen Optiplex selv om de visste at maskinene inneholdt defekte kondensatorer, skriver New York Times , ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Selskapet solgte totalt 11,8 millioner Optiplex pc-er til ulike bedrifter mellom mai 2003 og juli 2005. Alle disse kan ha inneholdt de skrøpelige kondensatorene som igjen kunne føre til at hovedkortet brøt sammen.

Villedet kundene

Også andre pc-produsenter som Apple og HP skal ha brukt kondensatorene fra selskapet Nichicon, men i motsetning til disse skal Dell ha fortsatt å selge maskinene etter at de ble klar over problemet.

Tvert imot, ifølge rettsdokumentene ble Dells selgere instruert til ikke å gi informasjonen videre til kundene i et forsøk på å skjule problemene. I tillegg fikk bedrifter som returnerte pc-er med feil på hovedkortene nye pc-er som inneholdt de samme kondensatorene.

Det er selskapet Advanced Internet Technologies (AIT) som kjører saken. Selskapet kjøpte 2000 defekte maskiner fra Dell, og vil ha 75.000 dollar i erstatning for kontraktsbrudd, svindel og villedende forretningspraksis. Dersom Dell blir funnet skyldige i bevisst å ha ført selskapet bak lyset, åpner amerikansk rett for såkalt ”punitive damages” – en ytterligere erstatning i tillegg til det økonomiske tapet. Saken kan derfor bli svært kostbar for Dell, ikke minst i tapt anseelse.

Utvidet garantien

Dell på sin side mener å ha sitt på det tørre.

- Vi har samarbeidet med kundene og utvidet garantitiden til januar 2008 for alle Optiplex hovedkort for å imøtekomme problemene med Nichicon-kondensatorene, sier Dell-talsmann David Frink.

Lov Og Rett