EDB Ergogroup forsvarer modellen

EDB Ergogroup forsvarer modellen

- En annen tradisjon for organisering i Ukraina, mener Geir Remman.

Igor Karpov sliter med å etablere en fagforening i ukrainske Infopulse, et datterselskap av EDB Ergogroup. Han mener ledelsen i Infopulse ignorerer fagforeningens eksistens, og at ledelsen i Norge ikke bryr seg - og lar de ukrainske lederne styre som de vil.

Geir Remman er kommunikasjonsdirektør i EDB Ergogroup. Han mener selskapet følger nøye med på datterselskapet Infopulse i Ukraina. Han understreker at EDB må tilpasse seg lokale forhold og lovene i det enkelte land.

- Det er en annen tradisjon for organisering i Ukraina, hvor kontraktører blir mer brukt. Det kan nok gi både fordeler og ulemper for den enkelte. Men det er en helt legal modell. Vår erfaring er at både kontraktørene selv og myndigheten i landet er positive til denne modellen, sier Remman.

- Lett å finne ny jobb

- Hvor godt følger dere med på hva som skjer i Infopulse?

- Vi har formidlet til ledelsen i selskapet hvilke spilleregler vi mener er riktige, og vi følger ukrainsk lovgivning. Vi opererer dessuten på samme måte som veldig mange andre europeiske selskaper.

Remman legger vekt på at det her er snakk om svært kvalifisert arbeidskraft, som er ettertraktet.

- Denne modellen fungerer når det er snakk om høyt utdannede medarbeidere. Markedet regulerer dette – det er lett å finne ny jobb. Arbeidsmarkedet er stramt og det er høy turnover.

- Kan organisere seg

Ifølge Remman har Infopulse 650 ansatte, 550 av disse er kontraktører.

- Jeg har snakket med ledelsen i Infopulse. Det er ingen ting i avtalene med kontraktørene som tilsier at de ikke kan organisere seg om de ønsker det, sier Remman.

- Igor Karpov hevder at fagforeningen ikke blir anerkjent av Infopulse?

- Det er vanskelig å forholde oss til en påstand fra én person. Om vi får vite noe mer konkret vil vi ta tak i dette, og se nærmere på saken, sier Remman.

Lov Og Rett