El-bransjen med etisk informasjon

El-bransjen med etisk informasjon

Nettstedet Eletikk.no viser deg hvor miljøfiendtlig mobilen egentlig er.

Tre av ti nordmenn synes det er viktig å ta etisk ansvar når de kjøper elektronikk.

Og bare én av ti vet hvor de kan få informasjon som kan hjelpe dem med å ta etiske valg, viser en undersøkelse utført av Norstat på vegne av Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Nå vil bransjen selv ta tak i forbrukerne, for å gjøre oss mer bevisste.

Lettere informert

Prosjektet "El:etikk" skal gi en mer etisk elektronikkbransje her til lands.

Første skritt er lanseringen av Eletikk.no, hvor du skal få informasjon om dingsene dine. For eksempel hvordan den er produsert, hva slags miljøgifter den inneholder og hvordan den kan gjenvinnes.

- Vi har en oppgave i å bevisstgjøre elektronikkbransjen og forbrukerne, og gjøre det lettere for dem å få informasjon. Dette markerer starten på dette, sier administrerende direktør Synnøve Bjørke i Stiftelsen Elektronikkbransjen i en pressemelding.

Engasjert statsråd

Stiftelsen møtte i dag statsråd Audun Lysbakken, som tidligere har bedt elektronikkbransen ta tak i etiske spørsmål.

- Utgangspunktet for mitt engasjement som forbrukerminister er at norske forbrukere må få mulighet til å ta etiske og miljømessige hensyn når de handler, sier statsråd Audun Lysbakken.

- Her må alle ta sin del av ansvaret for et problem som handler om alt fra utvinning av metaller i Kongos gruver, produksjonen i kinesiske fabrikker og til gjenvinning av mobiltelefoner som ligger i skuffene i norske hjem, svarer Bjørke.

Lov Og Rett