Eltek-sjefene fengslet

Eltek-sjefene fengslet

Morten Angelil og Lars Jervan er varetektsfengslet i fire uker, mistenkt for skatteunndragelse og ulovlig innsidehandel.

Torsdag i forrige uke ble administerende direktør i Eltek, Morten Angelil, og Neras toppsjef Lars Jervan siktet for skatteunndragelse og ulovlig innsidehandel med Eltek-aksjer. Nå er duoen er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Det er første gang i norsk rettshistorie at siktede varetektsfengsles på grunn av ulovlig innsidehandel, skriver Dagens Næringsliv.

- Min klient stiller seg uforstående til fengslingen. At det skal være fare for bevisforspillelse, kan han ikke forstå. Forholdet ligger fire og et halvt år tilbake i tid, sier Lars Jervans forsvarer Audun Gjøstein til DN.

LES OGSÅ: Eltek-topper siktet for innsidehandel

Ifølge Økokrim har Angelil og Jervan handlet aksjer i Eltek gjennom forvalterkontoer banker i Sveits og Luxembourg. Ved å bruke slike kontoer blir bankens navn og ikke personene som faktisk eier aksjene oppført i aksjonærlistene. Nordmenn har ikke lov til å skjule sine kjøp i norske aksjer gjennom slike handler, handlene skal ikke være meldt til Oslo Børs, slik innsidere plikter. Gevinstene skal heller ikke blitt oppgitt til norske skattemyndigheter, skriver DN.

LES OGSÅ: Eltek-sjefene trekker seg

Lov Og Rett