Eltek-topper siktet for innsidehandel

Eltek-topper siktet for innsidehandel

Økokrim har siktet Eltek-toppene Morten Angelil og Lars Jervan for innsidehandel. Styret er i villrede.

Eltek har blitt informert av Økokrim om at administerende direktør Morten Angelil og daglig leder i Nera Networks, Lars Jervan, er siktet for innsidehandel.

Siktelsen gjelder handler utført så langt tilbake som i 2003, da Jervan var ansatt i Eltek. Nera ble kjøpt av Eltek i 2006 og er nå et heleid datterselskap.

Ifølge E24 er det konstituert førstestatsadvokat Thomas Skjelbred som leder etterforskningen. Skjellbred bekrefter at Økokrim har gjennomført razzia ved kontoret og hjemme hos de siktede.

- Jeg kan bekrefte av vi har benyttet tvangsmidler, sier Skjellbred til E24.

- Dette har kommet overraskende på oss, vi vet ikke mer enn det som står i meldingen. Vi har ikke hatt mulighet til å snakke med de to siktelsen gjelder. De er for øyeblikket under beskyttelse av Økokrim som er svært sparsommelige med informasjon, sier styreformann Erik Thorsen til Computerworld.

LES OGSÅ: Sjefsbytte i Eltek

Thorsen skal forsøke å samle styret til en telefonkonferanse i løpet av dagen for å avgjøre hvordan selskapet skal håndtere saken videre.

- Dette er en særdeles uheldig situasjon, det er ingen tvil om det. Når to personer fra selskapets øverste ledelse er siktet, betrakter vi det som alvorlig. Jeg kjenner ikke saken overhodet, så det er vanskelig å ha noen ytterligere kommentarer. Nå skal styret snakke sammen for å finne ut hvilke løsninger vi finner, så vil vi informere om det i løpet av ettermiddagen eller kvelden, sier Thorsen.

Eltek er en internasjonal leverandør av strømforsyningssystemer for tele- og kommunikasjonsnettverk og har hovedkontor i Drammen. Selskapet har nesten 3000 ansatte globalt, med kontorer i 39 land. Selskapet er notert på Oslo Børs, og omsatte for 1,3 milliarder kroner i tredje kvartal.

I juni 2006 tok Morten Angelils far, Eltek-gründeren Alain Angelil, permisjon fra styret i Eltek etter at han i januar 2006 var blitt siktet av Økokrim for flere tilfeller av kjøp og salg av Eltek-aksjer, skriver E24.

Les om:

Lov Og Rett