EU-kommisjon la ut Intel-bevis

EU-kommisjon la ut Intel-bevis

Epost mellom Intel og pc-produsenter beviser lovbrudd, ifølge EU.

I går publiserte EU-kommisjonen utdrag fra epost-kommunikasjonen som har sirkulert mellom Intel og flere ulike datamaskinprodusenter. Korrespondansen viser blant annet at Lenovo har fått tilbud om bedre priser på Intels prosessorer om de ikke kjøper noe fra AMD.

Ifølge EU-kommisjonen beviser de publiserte epostene at Intel har brutt EUs konkurranseregler og lykkes i å blokkere konkurrenten AMD.

I mai ble Intel dømt til 1,06 milliarder euro i bøter for brudd på konkurransereglene.

Intel har klaget på beslutningen og beskylder samtidig EU for å ha dømt feil i saken og for ikke å ha gitt Intel en skikkelig sjanse til å bygge opp et forsvar.

Lot seg friste

Blant annet at Lenovo har fått tilbud om bedre priser på Intels prosessorer om de ikke kjøper noe fra AMD.

- I forrige uke gjorde Lenovo en lønnsom avtale med Intel. Som en konsekvens av dette kommer vi ikke til å lansere noen bærbare maskiner med AMD-prosessor i 2007, skriver en person med en høytstående stilling i Lenovo i en intern epost i desember 2006. Dette ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Også HP har vitnet i saken og fortalt at selskapet gjennom muntlige avtaler har gått med på å ikke bruke AMDs prosessorer i mer enn fem prosent av HPs maskiner i året 2002. HP fikk dermed solide rabatter på Intels prosessorer.

EU-kommisjonen fant Intel skyldig i nettopp å gi solide rabatter på selskapets prosessorer til produsenter som inngikk en ekslusiv avtale for å blokkere salget til konkurrenten AMD.

LES OGSÅ: Kraftig nedgang for Intel

I et tilsvar på sin nettside tilbakeviser Intel påstandene, og mener EU-kommisjonen var forutinntatt og har gjort en dårlig jobb med bevisene i saken.

- EU-kommisjonen bestemte seg for resultatet før etterforskningen begynte. Dermed har de sett bort fra - og i noen tilfeller ikke innhentet - viktige bevis som taler i Intels favør, skriver selskapet.

Lov Og Rett