EU-kommisjonen gransker Google

EU-kommisjonen gransker Google

Microsoft hevder Google-søk rangerer konkurrentene for lavt.

Tre selskaper har klaget Google inn til Europakommisjonen for å bryte konkurranselovene.

Det er den britiske prissammenlikneren Foundem, den franske juridiske søkemotoren Ejustice og Microsofts tjeneste for prissammenlikning Ciao som klager.

Enkelt sagt mener alle at Google rangerer sidene deres lavere fordi de kan anses som Googles konkurrenter.

Benekter lovbrudd

Google skriver i et blogginnlegg at dette ikke er tilfelle.

- Våre algoritmer prøver å rangere sider som folk vil finne hjelpsomme øverst, og har ingenting i mot konkurrenter. Faktisk rangerer vi mange søkemotorer som Moneysupermarket, Opodo og Expedia høyt, skriver Julia Holtz i Google.

Europakommisjonen har begynt innledende arbeid i saken, noe de gjør før det blir bestemt om saken skal tas opp til etterforskning.

"Ikke perfekt"

Google mener beskyldningene koker ned til om selskapet rangerer sider etter markedsinteresser, og ikke bare kundenes. Noe de altså avviser. De hinter også til at erkerivalen Microsoft er mer involvert i klagene enn de kanskje burde være.

- Men vi er den første til å innrømme at våre søkeresultater ikke er perfekte. Det er et veldig vanskelig it-problem å løse, skriver Holtz.

- Tenk deg å skulle rangere 272 millioner treff for et populært søkeord som Ipod på en pc-skjerm med 14 resultater per skjermbilde på noen få millisekunder. Det problemet møter vi millioner av ganger hver eneste dag.

Lov Og Rett