EU: - Pirater påvirker ikke salget

EU: - Pirater påvirker ikke salget

EU-kommisjonen mener piratkopiering på nettet ikke påvirker musikksalget.

Studien har blitt gjennomført at EU-kommisjonens forskningssenter og er basert på undersøkelser av 16.000 europeere og deres søkevaner. Undersøkelsen har konkludert med at det faktisk er en positiv sammenheng mellom piratkopiering og lovlige musikktjenester.

Torrentfreak skriver at konklusjonen er at musikkbransjen ikke trenger være spesielt bekymret for piratkopiering.

Denne typen forskning har blitt utført flere ganger, men med blandede resultater. Denne EU-undersøkelsen er unik fordi den er basert på 16.000 brukere i Europa ved å følge deres vaner både når det gjelder piratkopiering og lovlige musikktjenester på nett.

LES OGSÅ:

Mer filmsalg etter Megauploads død

- Det virker som om majoriteten av den musikken som konsumeres ulovlig ikke ville ha blitt kjøpt uansett om det fantes pirat-nettsider eller ikke, står det i undersøkelsen.

Streaming stimulerer

Et annet interessant funn i studien er at musikktjenester basert på streaming, som for eksempel Spotify, også har en stimulerende effekt på det digitale salget.

- Streaming av musikk bør sees på mer som et supplement, og har også en stimulerende effekt, skriver forskerne bak undersøkelsen.

En av konklusjonene av undersøkelsen er at pirat-nettsider reduserer salget med to prosent, mens streaming av musikk fører til en økning av salget på sju prosent. Denne undersøkelsen har kun tatt for seg deg digitale salget, ikke salg i fysiske butikker.

- Undersøkelsen viser at piratkopiering ikke påvirker det lovlige digitale salget. Det betyr at selv om det begås visse opphavsrett-forbrytelser, er det svært lite sannsynlig at dette påvirker det lovlige salget, skriver forskerne videre.

- Trenger ikke uroe seg for piratkopiering

Forskerne anbefaler ikke noen spesielle reguleringer, men sier samtidig at musikkindustrien ikke burde uroe seg for mye om piratkopiering.

LES OGSÅ:

Kopibeskyttelse er bortkastet

- Sett fra dette perspektivet, viser undersøkelsen vår at digital piratkopiering ikke bør sees på som en trussel mot rettighetshavere i den digitale tidsalder. Dessuten viser undersøkelsen at de nye kanalene som for eksempel streamer musikk, har en positiv effekt på salget, skriver de.

Lov Og Rett