Finnalle.no tapte i retten

Finnalle.no tapte i retten

Dommeren mener nettkatalogen gir for dårlig informasjon til kundene.

Ola Thygesen ble i fjor oppringt av en selger fra Aventi Media, som solgte annonser på nettkatalogen Finnalle.no. Han skulle senere bli spurt om han ville forlenge abonnementet, noe som ikke skjedde. I stedet fikk han ny regning for et nytt år, som ikke kunne kanselleres.

Thygesen ble så provosert av dette at han tok opp saken i Forliksrådet. Men han tapte, slik de aller fleste av de 164 andre har gjort før han de siste to årene.

Saken ble tatt videre til Oslo tingrett, og nå har Thygesen seiret, melder Dagens Næringsliv (DN).

"Svindel"

- Vi er fornøyd med å ha vunnet saken. Jeg mener dette er svindel, sier Thygesens advokat Bård Amundsen i Blehr & Co Advokatfirma til avisen.

- Avanti har hatt alle muligheter til å motbevise at dette er svindel, men det har de ikke klart.

"Ikke svindel"

Aventis advokat Atle Erling Lunder i Arntzen de Besche tilbakeviser at det dreier seg om svindel, til tross for at selgeren innrømmet i retten at han ikke opplyser om at man selv må si opp abonnementet.

- Det var tydelig at Thygesen var irritert over å ikke ha fått med seg vilkåret om oppsigelse. Denne irritasjonen burde vært rettet mot han selv, sier Lunder til DN.

Dommeren konkluderer med at Aventis selgere bør opplyse bedre om produktet, spesielt med tanke på deres "pågående markedsføring".

Saken kan ankes, men det er ukjent om dette vil bli gjort.

Lov Og Rett