Finner skurker med Robocop-briller

Finner skurker med Robocop-briller

Politiet i Brasil går nye veier for å holde orden på store folkemengder.

Nye høyteknologiske briller er som hentet rett ut fra den amerikanske fremtidsfilmen Robocop fra 1987, der en politimann som ble drept gjenoppsto som en krysning mellom menneske og maskin.

Brillene kalles Ex-Eye, og er utstyrt med et lite kamera som benytter teknologi for ansiktsgjenkjenning for hjelpe politiet med å identifisere personer som kan lage problemer i en folkemengde. Brillene skal blant annet brukes under VM i fotball i 2014, skriver den britiske avisen Telegraph.

Skanner 400 fjes i sekundet

Kameraet i brillene fanger opp og analyserer 46.000 biometriske punkter i opptil 400 ansikter i sekundet, og disse bildene sendes så til en database som inneholder opptil 13 millioner ansiktsbilder, skriver den anerkjente teknologibloggen Engadget.

Dersom kameraet fanger opp et ansikt som tilsvarer kjente kriminelle i politiets database, dukker det opp et rødt signal på en liten skjerm koblet til brillene. Dermed kan politiet ta sine forholdsregler og vurdere om de vil gripe inn og arrestere den mistenkte, før han får anledning til å skape problemer i en folkemengde.

Telegraph skriver at brillene er blitt demonstrert for militærpoliti i Sao Paulo og Rio de Janeiro, hvor det skal spilles kamper i neste VM.

- Diskret løsning

- Dette er en diskret løsning fordi man slipper å stille spørsmål eller be om papirer, datamaskinen ordner det. I databasen kan vi legge inn bilder av en supporter som har vært involvert i slagsmål på banen, og selv med gamle bilder kan han dermed lokaliseres i fremtiden, sier major i Sao Paulos militærpoliti, Leandro Pavani Agostini, til Telegraph.

Kameraet vil typisk brukes til å analsyere ansikter i en folkemengde på 50 meters avstand, men kan angivelig zoome inn på spesifikke ansikter på en avstand på opptil 20 kilometer, skriver Engadget.

Brillene skal i nær fremtid testes av brasiliansk politi i forbindelse med fotballkamper og konserter.

Brillesystemet ble presentert for brasiliansk media tidligere denne måneden, går det frem av en nyhetsvideo på YouTube.

Lov Og Rett