Flere får bruke App Store-navnet

Flere får bruke App Store-navnet

Apple tapte mot Amazon. Kan ikke nekte andre å hete App Store.

Apple gikk tapende ut av rettssaken de anla mot Amazon i kampen om "App Store". Distriktsdomstolen for Nord-California mener det er usannsynlig at brukere blir ”forvirret og villedet” dersom flere tjenester inneholder ordene ”App Store”, slik Apple hevdet.

- Retten legger til grunn at Apple ikke har lyktes å bevise sin påstand om villedning, skriver dommer Phyllis Hamilton i dommen på 18 sider, ifølge nyhetsbyrået Reuters, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

- Ikke generisk uttrykk

Apple har ikke kunnet fastslå at ”App Store”-navnet er berømt, i betydningen ”prominent” og ”allment anerkjent”, slik loven krever.

- Bevisene viser imidlertid at Apple har brukt mye penger på reklame og publisitet, og det reflekteres i at ”App Store”-navnet faktisk gjenkjennes, heter det i dommen.

Hamilton mener begrepet ”app store” blir brukt av andre selskaper for å beskrive "et sted man kan kjøpe programvare for mobile enheter". Amazons motsøksmål, som hevdet at ”App Store” var å anse som et ”generisk uttrykk”, ble likevel avvist av dommeren.

Tjenestemerke

Stridens kjerne ligger i at Amazon har brukt betegnelsen ”Appstore” på sin nye applikasjonsbutikk, men denne betegnelsen står på Apples liste over tjenestemerker. Et tjenestemerke er det samme som et varemerke, men brukes på tjenester istedenfor varer.

I mars i år gikk Apple derfor til retten med krav om et rettslig pålegg som skulle hindre Amazon i å bruke navnet . I tillegg krevde Apple erstatning.

Begge kravene er altså avvist.

Les om:

Lov Og Rett