Forbud mot batterier i flybagasjen

Forbud mot batterier i flybagasjen

Nye regler forbyr passasjerer å sjekke inn ekstra batterier på flyreiser i USA.

Nye lovregler som trådte i kraft 1. januar gjør det ulovlig å legge ekstra litium-batterier i den innsjekkede bagasjen på flyturer i USA. De nye reglene, utarbeidet av det amerikanske samferdselsdepartementet, skal redusere brannfaren ombord på flyene.

Litium-batterier er ansett å utgjøre en mulig brannfare, etter mange hendelser de siste årene med branner som har oppstått i slike batterier. Det blir fortsatt tillatt å ta med seg batterier som er installert i bærbare pc-er eller annet elektronisk utstyr.

Men løse batterier må pakkes i en plastpose og bringes med som håndbagasje. Det blir også satt et tak på maksimalt to ekstrabatterier per passasjer.

De nye bestemmelsene er forårsaket både av at det har skjedd flere konkrete brannulykker og at det oppstår en fare for overoppheting i slike batterier. Flere av de store produsentene av pc-er og mobiltelefoner, blant dem Sony, Dell og Nokia, har de siste årene måttet tilbakekalle flere millioner batterier på grunn av brannulykker de siste årene.

LES OGSÅ: Lenovo tilbakekaller farlige batterier

Lov Og Rett