Fryder seg over pirat-dommen

Fryder seg over pirat-dommen

Norsk film- og platebransje lovpriser avgjørelsen i Sverige.

I dag ble de fire Pirate Bay-bakmennene dømt for medvirkning på brudd på opphavsretten. Dette er en prinsipielt viktig avgjørelse, med stor signaleffekt, mener flere i den norske film- og platebransjen.

- Dommen er svært gledelig, synes jeg. For dem sitter på opphavsrett, er dette en prinsipielt viktig sak, sier daglig leder Håvard Erga i Warner Bros. Norge.

Han er gledelig overrasket over hvor streng straffen ble.

- Straffeutmålingen var høyere enn jeg forventet. Jeg trodde de skulle få en smekk på lanken, men dette var i overkant av hva man kunne forvente.

LES OGSÅ: Fengsel for Pirate Bay-tiltalte

Han får støtte fra Ifpi Norge, som er interesseorganisasjon for norsk platebransje.

- Dette er jo veldig positivt. Rent konkret vil ikke dommen ha noen effekt i Norge, men signaleffekten er viktig, sier leder Marte Thorsby i Ifpi Norge.

- Vi har lenge ønsket at fildeling skal bli vanskeligere og mer risikofylt. Denne dommen viser at det blir større risiko.

Holdningsendring

Erga regner med at saken blir anket, men mener det uansett sender et viktig signal til myndighetene.

- Jeg forventer at politikerne i Norge nå setter seg inn i saken, og ser hvordan denne type spørsmål blir håndtert i Norge.

LES OGSÅ: Alle støtter Pirate Bay

Han er tydelig ikke fornøyd med hvordan tingene har utviklet seg.

- Politikerne har så langt sagt at det skal være fritt. Vi må ha en holdningsendring fra myndighetene, før vi får en hel generasjon som syns ulovelig kopiering er helt i orden, sier Erga.

- Det er viktig at det slås kraftig ned på denne typen virksomhet. Det vi trenger nå er handling fra myndighetene i Norge, sier Thorsby.

LES OGSÅ: Pirate Bay i retten

Les om:

Lov Og Rett