Fujitsu: - Ipad er vår!

Fujitsu: - Ipad er vår!

Minibærbare, motorer og en polstret bh bærer alle Ipad-navnet.

Knapp én dag gammel havner Ipad allerede i sin første juridiske strid. Fujitsu beskylder Apple for navnetyveri, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Fujitsu lagde en Ipad i 2002 . Den hadde trådløst nett, blåtann og støtte for ip-telefoni, med 3,5 tommers skjerm og Intel-prosessor.

Men Fujitsu er ikke de eneste som har brukt navnet Ipad. De søkte om å beskytte varemerket i 2003, men kom selv i problemer ettersom selskapet Mag-Tek allerede brukte navnet på en håndholdt nummerkrypteringsmaskin. Siden den tid har søknaden ligget på vent.

Steile parter

I 2009 ble Fujitsus varemerkesøknad forkastet av U.S. Patent and Trademark Office etter at Fujitsu hadde sluttet å svare på kontorets henvendelser. Kontoret regnet med at Fujitsu ikke lenger var interessert i navnet, men Fujitsu søkte varemerkebeskyttelse på nytt i juni.

Apple har siden den tid, via et skyggeselskap for å sikre hemmelighold, selv forsøkt å kuppe navnet, og har søkt om utsettelse hele tre ganger for å få argumentasjonen sin på plass. Nå må Apple komme med beviser og argumentasjon på hvorfor de skal eie varemerket innen 28. februar. Fujitsu på sin side snakker nå med advokater, fordi de bastant mener de eier navnet.

Ipad også en bh

Mens disse kjemper, er det flere aktører som allerede bruker merkenavnet. Deriblant en polstret bh i det kanadiske selskapet Coconut Grove Intimates, motorer fra Siemens og en tablet-pc fra ST Microelectronics.

Apple har i det minste registrert Ipad-varemerket i Kanada, Europa og Hong Kong.

Tidligere har selskapet blitt saksøkt av Cisco for tyveri av Iphone-navnet. Ciscos Iphone er et ip-telefonihåndsett opprinnelig eid av Linksys etter oppkjøp av selskapet Infogear Technology i år 2000. Som kjent er Linksys nå en underavdeling i Cisco.

Lov Og Rett