Fujitsu Siemens siktes

Fujitsu Siemens siktes

Økokrim har siktet Fujitsu Siemens og en tidligere ansatt for korrupsjon. Siemens er også siktet for lignende forhold.

Økokrim har siktet Fujitsu Siemens Computers og en tidligere ansatt for korrupsjonsliknende forhold. Siktelsen dreier seg om forhold knyttet til Forsvaret, skriver selskapet i en pressemelding.

- Vi tar siktelsen fra Økokrim svært alvorlig. Dette er en svært beklagelig sak som vi gjerne skulle vært foruten. Vedkommende som er siktet i denne saken arbeider ikke lenger hos oss. Vi har ryddet opp og gjennomført en rekke tiltak for å sikre at alt vi gjør er innenfor gjeldende etiske regelverk, og avventer nå Økokrims videre arbeid, sier Helge Solbakken, direktør i Fujitsu Siemens Computers i Norge.

Økokrim tok tidligere i dag også ut siktelse mot Siemens for korrupsjon. Det samme gjelder for tidligere administrerende direktør Hans Lødrup og direktør Frank Almaas.

LES OGSÅ: Ni millioner i bot for Siemens

Økokrim utførte tirsdag en razzia hos Siemens og elektronisk materiell og dokumenter ble beslaglagt.

Ifølge en pressemelding fra Siemens selv, knytter siktelsen mot selskapet, Lødrup og Almaas seg til en reise til Alicante i 2004. Siemens skal ha betalt for fire deltakere som var offentlig ansatte og ansatte i forsvaret. Det samlede beløpet dreier seg om 17.400 for overnatting og bevertning.

- Vi ser selvfølgelig svært alvorlig på siktelsen som Økokrim har gitt selskapet, selskapets tidligere styreformann Hans Lødrup og en av våre direktører Frank Almaas, sier administrerende direktør Per Otto Dyb i Siemens AS i meldingen.

Lødrup trakk seg fra styret 6. desember. I dag meddeler Dyb at Frank Almaas er permittert fra sin stilling inntil videre.

Direktør Anne Marit Panengstuen tar over ledelsen av divisjon E&A inntil videre.

Les om:

Lov Og Rett