Gigantsøksmål fra CA

Gigantsøksmål fra CA

CA saksøker et progamvareselskap for 200 millioner dollar for brudd på opphavsretten.

CA mener utviklerselskapet Rocket Software på ulovlig vis har hyret CA-ansatte og stjålet kildekode.

Den nye søksmålet kommer i tillegg til et søksmål som opprinnelig ble anlagt mot Rocket Software i april. Det første søksmålet omhandlet tyveri av forretningshemmeligheter og urettferdig konkurranse.

Påstandene om brudd på opphavsretten inkluderer et krav for 200 millioner dollar (1,2 milliarder kroner) i erstatninger.

- Stjal kode

Rocket har "med viten og vilje stålet kildekode og utviklingsressurser fra CA" heter det i søksmålsdokumentet.

Konkret handler det om at Rocket ifølge CA har hyret fire programvareutviklere fra CAs datterselskap Platinum Technology International og stjålet kildekode. Koden er angivelig brukt til å utvikle seks ulike programvareverktøy beregnet på IBMs relasjonsdatabase DB2.

Saken omhandler forhold tilbake i 2001, da tidligere CA-ansatte skal ha tatt med seg intellektuell eiendom derfra for å bygge opp nye produkter i Rocket. Rocket har tidligere benektet at det er brukt stjålet kode fra CA i deres produkter.

CA har selv slitt lenge med etterdønningene av omfattende finansjuks i første halvdel av dette tiåret.

LES OGSÅ:

Tidligere CA-sjef dømt til 12 års fengsel

CA rister av seg fortiden

Rocket ønsker ikke å kommentere det nye søksmålet overfor IDGs nyhetstjeneste.

Gikk i pluss

CA leverte i går et positivt kvartalsresultat. Selskapets resultat kom på 129 millioner dollar, en økning på 269 prosent. Tilsvarende tall for samme kvartal i fjor var 35 millioner dollar på en omsetning på 949 millioner dollar.

Omsetningen for de siste tre månedene var på 1 milliard dollar, en økning på åtte prosent i forhold til samme periode året før. Resultatet var som forventet blant de amerikanske aksjeanalytikerne.

Les om:

Lov Og Rett