Hackeren Sabu angiver for FBI

Hackeren "Sabu" angiver for FBI

Flere personer med bånd til hackergruppene Anonymous og Lulzsec er arrestert.

Amerikanske myndigheter har arrestert og siktet seks personer for datakriminalitet. De arresterte er ifølge Det amerikanske justisdepartementet ”prominente medlemmer” av hackergruppene Anonymous og Lulzsec, som har stått bak hackerangrep mot blant andre Sony, Visa, Mastercard, HB Gary Federal og Stratfor.

Les også: I angrepet mot Stratfor ble informasjon om 83 norske brukerkontoer publisert på nett, inkludert kredittkortdetaljer.

Gjennombruddet for FBIs etterforskere i saken kom etter at en av Lulzsecs lederfigurer, hackeren ”Sabu”, ble arrestert i fjor og siden skal ha jobbet som informant for FBI, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Ifølge siktelsesdokumentet fra Statsadvokatembetet i New York, har hackernes angrep rammet over en million mennesker.

Les mer om Lulzsecs angrepstokt

Ifølge Foxnews.com, som først rapporterte om saken, er hackeren bak pseudonymet ”Sabu” en 28 år gammel mann ved navn Hector Xavier Monsegur. Monsegur er arbeidsledig, far til to, og bosatt i et offentlig boligkompleks i New York Citys Lower East Side distrikt.

Monsegur ble arrestert i hemmelighet av FBI i fjor, og skal ha innrømmet en rekke forhold han er siktet for i forbindelse med datakriminalitet. Fra sitt hjem i New York har han koordinert operasjoner fra tusenvis av hackere rundt om i verden, ifølge Fox.

Varsler hevn

Anonymous var raskt ute på Twitter etter nyhetene om ”Sabus” svik, og varslet hevn for arrestasjonene. ”Måten Sabu og gjengen tok kontroll over Anonops... anonops kommer til å slå tilbake”, lyder en av twittermeldingene, ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

I kjølvannet av arrestasjonene i går ble Panda Securitys nettsider i natt utsatt for et hevnangrep i regi av Anonymous.

Et tjuetall underdomener innen ”pandasecurity.com” samt en rekke andre domener eid av sikkerhetsselskapet Panda, ble i natt hacket og modifisert til å vise en video som oppsummerer hackingbragdene til Lulzsec, ifølge en melding publisert på Pastebin.

Årsaken til at Panda ble angrepet, skal være at selskapets sikkerhetsdirektør, Louis Corrons, roste arrestasjonene av Anonymous-hackerne i et blogginnlegg.

Lov Og Rett