Hvor mye har Apple registrert i Norge?

Hvor mye har Apple registrert i Norge?

En hel del. Se selv, med ny søketjeneste fra Patentstyret.

Patentstyret administrerer patenter, varemerker og kopibeskyttet design her til lands.

Nå åpner de databasene for folk flest, med en ny søketjeneste på nettet.

Informasjonen om merkevarer og patenter er offentlig, men har ikke tidligere vært tilgjengelig på en enkel nett-tjeneste. Tanken med søketjenesten er først og fremst å la folk med gode ideer sjekke om noen har vært før dem.

Idé til verdi

"Vellykket nyskaping avhenger av flere viktige spørsmål: Er oppfinnelsen ny? Er navnet opptatt? Hvem er konkurrentene, og hva driver de med? Med vår nye tjeneste blir det enklere å gjøre ideer til verdier" skriver Patentstyret i en pressemelding.

Et patent beskytter en oppfinnelse, slik at ikke andre kan tjene penger på noe du har funnet på. Et varemerke beskytter et navn, slik at andre ikke kan kalle selskapet eller produktet sitt for det samme som du gjør. Og et registrert design beskytter utseende til produktet eller logoen din, slik at produktet ditt kan være unikt i markedet.

Artig lesning

Databasen lar deg blant annet søke etter et firmanavn, og se hva slags patenter, varemerker og design de har registrert i Norge.

Blant annet gir et søk på Apple en hel del interessante resultater. Ikke bare har de kopibeskyttet navn som iPad og iPhone, men også en rekke ikoner du finner i programvaren til enhetene, som kalkulator- og innstillinger-ikonene. Også designen til iPad og iPod er registrert.

Men de blir grundig slått av Microsoft. Patent-kongen har 323 patenter, 329 varemerker og seks design registrert. Et av de første navnene Microsoft registrerte her til lands var "MS-DOS", tilbake i 1984.

I alt er det 171.517 registrerte patenter i Norge. I tillegg er det registrert 315.251 varemerker og 13.078 design.

Les om:

Lov Og Rett